Go Back
+ servings
jablečný štrúdl recept

Domácí štrúdl s jablky

Křehký domácí štrúdl, plněný strouhanými jablky, sypaný vlašskými ořechy, ovoněný skořicí a vanilkovým cukrem.
3.80 from 10 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 30 min
Vaření: 30 min
Celkový čas: 1 hod
Porce: 15
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

Těsto na štrúdl:

Náplň do štrúdlu:

PRACOVNÍ POSTUP

  • V míse promícháme hladkou mouku, špetku soli, cukr a prášek do pečiva. Přidáme vejce a trochu mléka.
  • Zamícháme, přilijeme rozpuštěné sádlo a důkladně vypracujeme hladké, měkké a nelepivé těsto. Dle potřeby můžeme přidávat mléko, abychom dosáhli správné konzistence těsta.
  • Z hotového těsta vyválíme pláty, které budou tak akorát, aby se těsto dalo zavinout a netrhalo se.
  • Plát těsta posypeme strouhankou, přidáme nastrouhaná jablka, vanilkový cukr, skořici a vlašské ořechy.
  • Zavineme a vložíme na pečicím papírem vyložený plech, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme na 180 °C po dobu 20-25 minut do zlatova.
  • Po upečení ještě jednou potřeme štrúdly rozpuštěným máslem, necháme vychladnout a ozdobíme moučkovým cukrem.

Ještě pár slov k receptu:

Na druhý den chutná štrúdl ještě lépe (pokud tedy nějaký zbyde!).
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!