Go Back
+ servings
nakládaný hermelín recept

Nakládaný hermelín

Recept na nejlepší nakládaný hermelín, který musíte vyzkoušet! S bylinkami, kořením a pastou ze sušených rajčat.
5 from 4 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 minutes
Porce: 8
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

Pasta

PRACOVNÍ POSTUP

  • Nejdřív si připravíme pastu. V hmoždíři nebo v sekáčku rozemeleme všechny suroviny na pastu.
  • Hermelíny rozřízneme podélně a potřeme pastou z vnitřní strany. Opět přitiskneme k sobě (jako hamburger). Složené hermelíny rozřízneme shora napůl, aby se nám líp vkládaly do sklenice.
  • Cibuli nakrájíme na kolečka nebo měsíčky a česnek na tenké plátky. Do každé sklenice vložíme na dno pár kousků cibule a česneku. Na základ dáme 1 až 2 poloviny hermelínu, bobkový list, pepř, nové koření, bylinky a feferonku. Tento postup opakujeme, dokud nenaplníme celou sklenici. Tu potom zalijeme až po okraj olejem.
  • Sklenicí jemně zatřeseme a pomalu pootáčíme, abychom uvolnili co nejvíc vzduchových bublinek. Dbejte na to, aby i vrchní část hermelínu byla ponořená do oleje.
  • Sklenice uzavřeme a necháme přes noc odležet v teple. Ráno je přesuňte do lednice a nechte 3-7 dní odležet.

Ještě pár slov k receptu:

Toto množství vystačí zhruba na 2 sklenice o objemu 600 ml.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!