Go Back
+ servings
křupavé vafle recept

Křupavé vafle

Opravdu křupavé vafle - vyzkoušený recept ze špaldové mouky!
4.67 from 6 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 minutes
Vaření: 20 minutes
Porce: 4
Autor: Petra Kupská

V kuchyni se neztratí:

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Máslo rozpustíme, vlijeme do mísy (nesmí být horké!), přidáme cukr, špetku soli a vejce. Elektrickým šlehačem vyšleháme, až směs lehce nabyde a zesvětlá.
  • Přidáme smetanu a perlivou vodu, lehce prošleháme.
  • Přisypeme mouku s práškem do pečiva a elektrickým šlehačem nastaveným na nejnižší rychlost promícháme tak, aby se všechny ingredience spojily dohromady. Těsto bude hustější, s póry, které způsobí bublinky a pečicí prášek.
  • Rozehřejeme vaflovač, doprostřed každé plotýnky na vafle rozprostřeme těsto.
  • Přiklopíme a dostatečně pečeme, až budou vafle zlatavé.
  • Vyndáme upečené vafle na talíř, necháme chvilku vychladnout, potřeme podle chuti marmeládou, zakysanou smetanou, nebo jen posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Z množství těsta podle receptu připravíte asi 10 vaflí.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!