Go Back
+ servings

Kokosová hrnková buchta

Výtečný vláčný moučník z kokosu, zalévaný smetanou.
4.59 from 55 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 minutes
Vaření: 25 minutes
Porce: 12
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • V míse smícháme vejce s cukrem, přidáme hrnek vlažného mléka, rozpuštěné máslo, a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Použijte nejlépe elektrický šlehač.
  • Vzniklé těsto nalijeme na hlubší plech vyložený pečicím papírem. Těsto je tak akorát na středně velký plech.
  • Povrch těsta posypejte vrstvou kokosu.  
  • Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 20-25 min, dokud povrch nezezlátne.
  • Ještě horkou upečenou buchtu rovnoměrně zalijeme neušlehanou šlehačkou a necháme vychladnout.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!