Nejprve si připravíme marinádu z jemně pokrájené kořenové zeleniny, pepře, soli, česneku, 1 dcl vína a oleje.
Jehněčí krk nakrájejte na plátky a každý kousek masa řádně potřete marinádou. Zabalte do alobalu a nechte v lednici marinovat, ideálně přes noc.
Maso vyndejte z lednice alespoň 30 minut před tepelnou úpravou. Odstraňte přebytečnou marinádu do nádoby, za chvíli ji budeme potřebovat.
Rozpalte na pánvi s vyšším okrajem olej a maso ze všech stran zprudka opečte. Povrch se hezky zatáhne a nepustí ven zbytečně šťávu.
K výpeku přilejte 1 dcl vína a nechte odpařit. Přidejte marinádu, dolijte trochou vody, aby maso bylo částečně ponořené, stáhněte plamen, přiklopte poklicí a pomalu duste do měkka.
Měkké maso vyjměte a dejte stranou na nahřátý talíř.
Plotýnku zapněte na vyšší stupeň, aby se odpařila zbytečná tekutina a omáčka zhoustla. Po dostatečném zredukování přidejte do omáčky máslo, které ji krásně zjemní. Promíchejte, až se máslo rozpustí.
Jehněčí podávejte přelité omáčkou, s přílohou z brambor vařených ve slupce, přidat můžete také červené zelí.