Go Back
+ servings
jehněčí krk dušený na víně

Dušený jehněčí krk na víně

Jehněčí krk pomalu dušený na červeném víně, chutná skvěle!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 1 hod 30 min
Porce: 4
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Nejprve si připravíme marinádu z jemně pokrájené kořenové zeleniny, pepře, soli, česneku, 1 dcl vína a oleje.
  • Jehněčí krk nakrájejte na plátky a každý kousek masa řádně potřete marinádou. Zabalte do alobalu a nechte v lednici marinovat, ideálně přes noc.
  • Maso vyndejte z lednice alespoň 30 minut před tepelnou úpravou. Odstraňte přebytečnou marinádu do nádoby, za chvíli ji budeme potřebovat.
  • Rozpalte na pánvi s vyšším okrajem olej a maso ze všech stran zprudka opečte. Povrch se hezky zatáhne a nepustí ven zbytečně šťávu.
  • K výpeku přilejte 1 dcl vína a nechte odpařit. Přidejte marinádu, dolijte trochou vody, aby maso bylo částečně ponořené, stáhněte plamen, přiklopte poklicí a pomalu duste do měkka.
  • Měkké maso vyjměte a dejte stranou na nahřátý talíř.
  • Plotýnku zapněte na vyšší stupeň, aby se odpařila zbytečná tekutina a omáčka zhoustla. Po dostatečném zredukování přidejte do omáčky máslo, které ji krásně zjemní. Promíchejte, až se máslo rozpustí.
  • Jehněčí podávejte přelité omáčkou, s přílohou z brambor vařených ve slupce, přidat můžete také červené zelí.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!