Go Back
+ servings
vepřová panenka recept

Vepřová panenka jako minutka

Vepřová panenka jako minutka: tajemství se ukrývá v plátcích vysokých 4 cm! Jak dál s masem nakládat, najdete v receptu.
3.80 from 30 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 20 min
Porce: 2
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 1 ks vepřová panenka (v celku)
  • olej na pánev
  • sůl a pepř na dochucení
  • snítka bylinky k přízdobě
  • alobal

PRACOVNÍ POSTUP

  • Zapneme troubu na 170 °C.
  • Vepřovou panenku vyndáme z lednice a necháme ležet na talířku asi půl hodiny.
  • Připravíme si pekáček do trouby a vyložíme větším množstvím alobalu tak, abychom mohli panenku celou zabalit.
  • Jakmile je trouba rozehřátá, rozpálíme na pánvi olej. Oleje dáváme tak, aby plátky masa leželoy cca v 0,5 cm vysoké vrstvě.
  • Vepřovou panenku očistíme od případných blanek a zbytků tuku. Poté ji rozkrájíme špalíčky 4 cm vysoké (opravdu, žádné tenké plátky!).
  • Jakmile je olej rozpálený, vložíme na pánev nakrájenou panenku a zprudka opečeme z obou stran cca 3 minuty.
  • Poté medailonky vyjmeme, položíme na alobal, alobalem je také překryjeme a vložíme do trouby maximálně na 10 minut.
  • Poté pekáček z trouby vyjmeme, alobal mírně uvolníme a necháme maso chvíli vydechnout.
  • Medailonky servírujeme na talíř, posypeme zlehka solí a pepřem (nejlépe čerstvě namletými z mlýnku), můžeme je poklást lupínkem másla. Na vrch položíme snítku zelené bylinky a už můžeme baštit.

Ještě pár slov k receptu:

Tenhle recept je také dobrý tip na rychlou večeři!
Z jedné vepřové panenky připravíte večeři pro dva až tři jedlíky.
Co k vepřové panence za přílohu? Pokud máme vepřovou panenku jen jako minutku k zakousnutí, podávejte s čerstvým pečivem. Skvělé jsou také šťouchané brambory.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!