Zapneme troubu na 170 °C.
Vepřovou panenku vyndáme z lednice a necháme ležet na talířku asi půl hodiny.
Připravíme si pekáček do trouby a vyložíme větším množstvím alobalu tak, abychom mohli panenku celou zabalit.
Jakmile je trouba rozehřátá, rozpálíme na pánvi olej. Oleje dáváme tak, aby plátky masa leželoy cca v 0,5 cm vysoké vrstvě.
Vepřovou panenku očistíme od případných blanek a zbytků tuku. Poté ji rozkrájíme špalíčky 4 cm vysoké (opravdu, žádné tenké plátky!).
Jakmile je olej rozpálený, vložíme na pánev nakrájenou panenku a zprudka opečeme z obou stran cca 3 minuty.
Poté medailonky vyjmeme, položíme na alobal, alobalem je také překryjeme a vložíme do trouby maximálně na 10 minut.
Poté pekáček z trouby vyjmeme, alobal mírně uvolníme a necháme maso chvíli vydechnout.
Medailonky servírujeme na talíř, posypeme zlehka solí a pepřem (nejlépe čerstvě namletými z mlýnku), můžeme je poklást lupínkem másla. Na vrch položíme snítku zelené bylinky a už můžeme baštit.