Go Back
+ servings
prívarok recept

Cuketový prívarok s vepřovým pleckem

Prívarok - nejpravděpodobnější překlad by byl zeleninová kaše, jemně navinulá. S vepřovým masem chutná báječně, vyzkoušejte recept!
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Vaření: 40 min
Celkový čas: 40 min
Porce: 4
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Nejdřív si připravíme maso. Odblaníme ho a nakrájíme na kostičky velké cca 1,5 x 1,5cm. Na pánvi si rozehřejeme 2 lžíce oleje a na něm osmahneme najemno nakrájenou ½ cibule (1 menší) do sklovita. Poté přidáme maso a osmahneme do zlatova. Přidáme kmín, papriku a utřený česnek, ještě asi minutku smažíme, ale pozor, aby se paprika a česnek nezačaly připalovat. Poté podlijeme horkou vodou tak, aby bylo maso zhruba do poloviny ponořené. Necháme dusit doměkka. Může to trvat 30 minut i déle, záleží na mase, které jste zvolili.
  • V hrnci si na zbytku oleje osmahneme zbytek cibule. Cuketu můžeme oloupat, ale nemusíme. V případě, že máme opravdu velkou cuketu, je lepší vydlabat z ní jadýrka. Nastrouháme ji na široké nudličky a přidáme k cibulce, a ještě chvilku restujeme, asi 2-3 minuty. Poté podlijeme horkou vodou tak, aby byla voda asi do 1 cm od dna a necháme 10-15 minut dusit pod pokličkou doměkka. Přidáme sůl a pepř dle chuti.
  • Nakonec přidáme smetanu smíchanou s moukou a mícháme, dokud směs nezhoustne do mírně hutné kaše.
  • Dochutíme lžičkou nebo dvěma cukru a octem nebo citrónovou šťávou.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Podáváme v hlubokém talíři, navrch naložíme porci masa s vypečenou šťávou.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!