Go Back
+ servings
holandský řízek recept

Holandský řízek, šťavnatý a plný chuti

Tohle je klasika: šťavnatý holandský řízek, podávaný s bramborovou kaší.
4.34 from 3 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 minutes
Vaření: 40 minutes
Celkový čas: 55 minutes
Porce: 4
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Mleté maso smícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem, vodou, pepřem, solí a jemně nasekanou petrželovou natí.
  • Z masové hmoty vytvoříme kuličky tak akorát do dlaně, a potom je rozplácneme do tvaru karbanátku.
  • Tyto masové “karbanátky” obalíme v trojobalu, tzn. v mouce, rozšlehaném vajíčku, a nakonec ve strouhance.
  • Holandské řízky smažíme na pánvi na rozehřátém oleji z každé strany dozlatova tak, aby byly i uvnitř dobře propečené. Z každé strany to vydá asi na 3 minuty.

Ještě pár slov k receptu:

Nestrouhejte sýr do studeného masa, ze sýra by se mohly vytvořit "cucky", které nepůjdou s mletým promíchat. Maso vyndejte a nechte dojít na pokojovou teplotu, nebo vodu, která se do mletiny přidává, vlijte vlažnou.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!