Mleté maso smícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem, vodou, pepřem, solí a jemně nasekanou petrželovou natí.
Z masové hmoty vytvoříme kuličky tak akorát do dlaně, a potom je rozplácneme do tvaru karbanátku.
Tyto masové “karbanátky” obalíme v trojobalu, tzn. v mouce, rozšlehaném vajíčku, a nakonec ve strouhance.
Holandské řízky smažíme na pánvi na rozehřátém oleji z každé strany dozlatova tak, aby byly i uvnitř dobře propečené. Z každé strany to vydá asi na 3 minuty.
Nestrouhejte sýr do studeného masa, ze sýra by se mohly vytvořit "cucky", které nepůjdou s mletým promíchat. Maso vyndejte a nechte dojít na pokojovou teplotu, nebo vodu, která se do mletiny přidává, vlijte vlažnou.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!