Go Back
+ servings
ovesné placky

Ovesné placky s povidly

Ovesné placky připravené za pár minut. Luxusní snídaně, která vám dodá energii, a navíc si na ní báječně pochutnáte.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Porce: 2
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • V misce zalejte ovesnou mouku mlékem a přidejte špetku skořice. Míchejte, až se vše spojí, a nechte na pár minut odstát na lince. Kdyby byla směs moc řídká nevadí, ona po chvilce ještě trochu zhoustne.
  • Na pánvi (ideálně s nepřilnavým povrchem) rozehřejte kokosový olej nebo přepuštěné máslo.
  • Z těstíčka vytvořte placku, nebo více malých placiček, a opečte z obou stran dozlatova na mírnějším ohni.
  • Přendejte na talíř a pomažte povidly ze sušených švestek, poklaďte kousky ovoce, nastrouhaným jablkem, nebo tím na co máte právě chuť.

Ještě pár slov k receptu:

Ovesná mouka: Ovesné vločky mixuji v nutri mixéru na mouku. Vždy zpracuji celé balení a ráno jen odebírám kolik potřebuji, nebo na kolik mám chuť.
Povidla ze sušených švestek: Sušené švestky rozmixuji s vodou v nutri mixéru na pastu podobnou nutelle. Opět klidně celé balení, a jen odebírám kolik potřebuji. Uskladňuji v lednici.
Pro ty co, nemusí řešit linii, mám taky tip: výborná je placka s opravdovou nutellou 😉
Když máte kvalitní nepřilnavou pánev, je možné placky upéct i úplně bez oleje, nepřilepí se.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!