Go Back
+ servings
meruňkový koláč na plech tipy

Meruňkový koláč na plech, s drobenkou

Letní klasika: hrníčkový recept na meruňkový koláč na plech, sypaný drobenkou.
4.18 from 47 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 minutes
Vaření: 40 minutes
Porce: 20
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

Drobenka:

  • 1 hrnek polohrubá mouka
  • 1/3 hrnek cukr krupice
  • 60 g MÁSLO

PRACOVNÍ POSTUP

  • Troubu si předehřejeme na 170°C.
  • Pekáč nebo formu na koláč si vymažeme máslem nebo olejem a vysypeme hrubou moukou.
  • Připravíme si drobenku. Máslo smícháme s cukrem a s moukou konečky prstů zpracujeme do drobenkové konzistence.
  • Do velké mísy prosejeme obě mouky a kypřicí prášek do pečiva. Přidáme cukr, mléko, olej a vejce. Vše dobře promícháme až vznikne kašovité těsto, které vylejeme na připravený plech. Rozetřeme rovnoměrně do všech stran.
  • Navrch poklademe rozpůlené a vypeckované meruňky řeznou stranou dolů.
  • Posypeme drobenkou a dáme péct 30-40 minut.

Ještě pár slov k receptu:

Hrnek pro odměřování surovin by měl mít objem kolem 250 ml.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!