Zapněte si elektrickou troubu na 180 °C.
Na pánvi opečte slaninu a stáhněte ji z plotýnky.
Do mísy rozklepněte celá vejce a vyšlehejte elektrickým šlehačem. Začněte na menší otáčky a po minutě přidávejte pramínkem horkou vodu (vejce se lépe našlehají).
Nakrájejte syrečky na kostičky a spolu s ricottou a vmíchejte do vajec, použijte elektrický šlehač zapnutý na malé otáčky. Je ideální, pokud ricottu a syrečky vyndáte předem z lednice a necháte je ohřát na pokojovou teplotu.
Směsí zalejeme slaninu na pánvi a pak už jen dáme péct.
Frittata se peče zhruba 30 minut do zlatova, díky ricottě má krásně krémovou konzistenci.
Nechte frittatu trochu zchladnout, krájejte na klínky, ozdobte zeleninou, čerstvými natěmi a podávejte na stůl.