Go Back
+ servings
frittata recept

Frittata s olomouckými syrečky a ricottou

Frittata pečená v troubě, z vajec, ricotty a olomouckých syrečků.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 40 min
Porce: 6
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 5 vajec
  • 3 lžíce horké vody
  • 125 g slanina krájená na kostičky
  • 1 balení syrečků
  • 200 g ricotty

PRACOVNÍ POSTUP

  • Zapněte si elektrickou troubu na 180 °C.
  • Na pánvi opečte slaninu a stáhněte ji z plotýnky.
  • Do mísy rozklepněte celá vejce a vyšlehejte elektrickým šlehačem. Začněte na menší otáčky a po minutě přidávejte pramínkem horkou vodu (vejce se lépe našlehají).
  • Nakrájejte syrečky na kostičky a spolu s ricottou a vmíchejte do vajec, použijte elektrický šlehač zapnutý na malé otáčky. Je ideální, pokud ricottu a syrečky vyndáte předem z lednice a necháte je ohřát na pokojovou teplotu.
  • Směsí zalejeme slaninu na pánvi a pak už jen dáme péct.
  • Frittata se peče zhruba 30 minut do zlatova, díky ricottě má krásně krémovou konzistenci.
  • Nechte frittatu trochu zchladnout, krájejte na klínky, ozdobte zeleninou, čerstvými natěmi a podávejte na stůl.

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto fritátového "koláče" nakrájíte kolem 6 rozumných porcí.
K frittatě u nás přikusujeme toustované pečivo.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!