Smícháme oba druhy masa a přidáme všechno koření. Se solí opatrněji, množství vychází asi na lžíci soli, ale záleží na chuti. Vytvoříme placky o 1 cm větší, než je průměr housky, protože hamburger při pečení zmenší svůj objem.
Na polovině rozpáleného grilu si opečeme maso z každé strany 5 minut, aby byly hamburgery dobře propečené. Kdo chce úpravu rare, peče jen 3 minuty z každé strany.
Když už dopékáme z druhé strany, položíme na maso plátek sýru, který se během dopékání rozpustí.
Na druhé polovině grilu upečeme anglickou slaninu dozlatova z obou stran. Jakmile je hotová, stáhneme ji z grilu a na uvolněné místo položíme poloviny housek, řeznou stranou dolů, a jemně je opékáme dozlatova.
Když je všechno opečené, můžeme servírovat na stůl, kde už jsou připravené další přísady a kondimenty na ochucení hamburgeru.