Go Back
+ servings

Bezlepkový koláč se švestkami

Rychlý a jednoduchý koláč z bezlepkové mouky, pokladený švestkami, s drobenkou. Vhodný pro celiaky.
4 from 6 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 minutes
Vaření: 50 minutes
Celkový čas: 1 hour
Porce: 8 porcí
Autor: Redakce

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Troubu předehřejeme na 160 °C.
  • Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku, cukr, kypřicí prášek a promícháme.
  • Přilijeme mléko a olej.
  • Vše důkladně promícháme, až vznikne hladké těsto.
  • Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo jemnou strouhankou.
  • Těsto nalijeme do formy a navrch klademe vypeckované švestky. Čím více švestek, tím lépe.
  • Nakonec koláč ozdobíme drobenkou. Drobenku získáme spojením změklého másla s cukrem a bezlepkovou moukou. Pracujeme rukama a až se nám vytvoří drobné hrudky, drobenka je hotová.
  • Koláč drobenkou zasypeme a vložíme do vyhřáté trouby.
  • Pečeme cca 1 hodinu, dokud povrch koláč nezezlátne.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Hrnek použitý v receptu má objem cca 250 ml. 
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!