Jablka oloupeme, rozpůlíme a nahrubo nastrouháme. Necháme v míse, šťávu nesléváme. Přidáme krupicový a vanilkový cukr, skořici, pudinkový prášek a vše promícháme.
Vyšší pekáček o rozměrech cca 35x30 cm vyložíme pečicím papírem. Aby papír lépe držel, pomažeme dno pekáčku máslem, pečicí papír lépe přilne k podkladu.
Do jiné mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vejce a nasekáme máslo.
Konečky prstů zpracujeme na drobenku.
Polovinu drobenky nasypeme do pekáčku, uhladíme.
Na drobenku navrstvíme připravená nastrouhaná jablka.
Nakonec nasypeme druhou polovinu drobenky a povrch zarovnáme.
Dáme péct do trouby předem vyhřáté na 170 °C, pečeme asi 40 minut, dokud povrch koláče nezezlátne.