Go Back
+ servings
kedlubnový salát

Kedlubnový salát se smetanou

Lehký a svěží kedlubnový salát se zakysanou smetanou. Ideální jako příloha nebo lehká večeře.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 20 minutes
Porce: 3
Autor: MlsnáVařečka.cz

V kuchyni se neztratí:

INGREDIENCE

  • 1 ks kedlubna (středně velká)
  • 2 ks rajčata (středně velká)
  • 1 ks jarní cibulka s natí
  • 2 stroužek ČESNEK (utřený)
  • 1 ks zakysaná smetana (200 g)
  • citronová šťáva
  • SŮL
  • PEPŘ
  • cibulková nať na ozdobu

PRACOVNÍ POSTUP

  • Kedlubnu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (nudličky).
  • Očistěte a nakrájejte jarní cibulku, rajče na kostičky.
  • Utřete česnek.
  • Smíchejte vše dohromady, přidejte smetanu, zakápněte citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.
  • Promíchejte a hned podávejte. Před servírováním posypte zelenou natí z cibulky, nakrájenou na kroužky.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství uděláte buď kolem 4 porcí jako přílohový salát, nebo 2 porce na lehkou večeři.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!