Go Back
+ servings
hrnkový štrúdl recept

Hrníčkový štrúdl s jablky

Rychlý a jednoduchý recept na štrúdl, odměřený pomocí hrnku. S jablky a skořicí.
4.67 from 6 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření: 40 min
Odležení těsta:: 30 min
Celkový čas: 1 hod 30 min
Porce: 2 štrúdly
Autor: Petra Kupská

INGREDIENCE

Hrníčkové těsto:

Jablečná náplň:

  • 10 ks jablka
  • krupicový cukr
  • skořice
  • 2 lžíce strouhanka

PRACOVNÍ POSTUP

  • Do mísy prosejeme hladkou mouku s práškem do pečiva, přidáme špetku soli, vlažnou vodu, olej a ocet.
  • Zpracujeme v těsto a důkladně prohněteme, dejte tomu čas, aby v těstě nezůstaly žádné cucky.
  • Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme na kuchyňské lince 30 minut odpočinout.
  • Odpočinuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme dotenka na silikonové podložce na obdélník pravidelného tvaru.
  • Vyválené těsto posypeme ze 2/3 lžící strouhanky, na ni nahrubo nastrouháme očištěná a oloupaná jablka. Posypeme krupicovým cukrem podle chuti a poprášíme skořicí.
  • Štrúdl zavineme, položíme na plech vystlaný pečicím papírem a dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C zhruba na 40 minut.
  • Vychladlý štrúdl posypeme práškovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Štrúdl je krásně měkký a vláčný, věřím, že je to díky kypřicímu prášku, kterého jsem půl balení do těsta přisypala.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!