Do mísy prosejeme hladkou mouku s práškem do pečiva, přidáme špetku soli, vlažnou vodu, olej a ocet.
Zpracujeme v těsto a důkladně prohněteme, dejte tomu čas, aby v těstě nezůstaly žádné cucky.
Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme na kuchyňské lince 30 minut odpočinout.
Odpočinuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme dotenka na silikonové podložce na obdélník pravidelného tvaru.
Vyválené těsto posypeme ze 2/3 lžící strouhanky, na ni nahrubo nastrouháme očištěná a oloupaná jablka. Posypeme krupicovým cukrem podle chuti a poprášíme skořicí.
Štrúdl zavineme, položíme na plech vystlaný pečicím papírem a dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C zhruba na 40 minut.
Vychladlý štrúdl posypeme práškovým cukrem, nakrájíme a podáváme.