Smícháme suché přísady a pak přidáme vodu. Všechno krátce zamícháme jen tak, aby se vše spojilo. Misku překryjeme potravinářskou fólií a necháme při pokojové teplotě kynout asi 12 hodin.
Po vykynutí těsto vyklopíme na dostatečně pomoučenou pracovní plochu, lehce ho posypeme moukou a jednou až dvěma hrstmi smažené cibulky. Složíme napůl a potom podélně na třetiny. V případě, že by bylo těsto moc řídké, můžeme víc posypat moukou, a ještě jednou popřekládat. Tím se cibulka bezvadně vpracuje do těsta. Vytvarujeme bochník (kouli nebo obdélník, podle toho, jaký chceme výsledný tvar).
Bochník přeneseme na utěrku, kterou jsem předtím pořádně poprášili moukou. Dobrá je také chlebová ošatka (opět raději vystlat utěrkou; těsto je totiž řidší, mohlo by zalézt do malých otvorů a přilepit se tam). Posypeme moukou a přikryjeme. Necháme kynout další dvě hodiny.
Předehřejeme si troubu na 220 °C i s litinovou nádobou s víkem, ideálně tak 30 minut předem. Poté vyndáme z trouby, přehodíme do něj chleba, přikryjeme víkem a dáme péct na půl hodiny. Po půlhodině odstraníme víko a dopečeme asi dalších 15-20 minut dozlatova.
Chleba je upečený, když na něj poklepeme a zní dutě.