Go Back
+ servings
jablečná bábovka recept

Šťavnatá jablková bábovka

Výborná hrnková bábovka se strouhanými jablky a rozinkami. Vláčná, skvěle chutná.
3.92 from 12 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 1 hod
Celkový čas: 1 hod 15 min
Porce: 12
Autor: Petra Kupská

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Formu na bábovku pečlivě vytřeme olejem a vysypeme jemnou strouhankou.
  • Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme.
  • V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, krupicovým a vanilkovým cukrem.
  • Do jiné mísy nalijeme mléko, olej, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rozinky. Rozklepneme dovnitř vejce a přisypeme nastrouhaná jablka.
  • Postupně přisypáváme suchou směs (mouku s cukrem) a šleháme elektrickým mixérem na malé otáčky, než se vše propojí dohromady.
  • Hotové těsto nalijeme do připravené formy na bábovku a dáme péct do předem vyhřáté trouby (cca 170 °C) zhruba na 1 hodinu. Ke konci vyzkoušíme špejlí, zda je bábovka upečená.
  • Jablečnou bábovku necháme mírně vychladnout a pak ji vyklopíme.

Ještě pár slov k receptu:

Dokážu si živě představit, že bábovka bude chutnat ještě lépe, pokud si vzpomenete a necháte rozinky přes noc namočit v rumu!
1 hrnek = 250 ml
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!