Go Back
+ servings
zeleninová polévka s kapáním

Zeleninová polévka s kapáním

Zeleninová polévka z kořenové zeleniny, zjemněná máslem a ochucená čerstvými bylinkami s kapáním.
4.75 from 4 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 30 min
Celkový čas: 40 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 2 ks MRKEV
  • 2 ks petržel
  • 1/4 ks celer (bulva)
  • 20 g MÁSLO
  • čerstvé bylinky do polévky (řeřicha, petrželka, pažitka)
  • sůl
  • 2 stroužek ČESNEK
  • 50 g hrášek (čerstvý)
  • 1 ks CIBULE (menší)
  • 1 l voda

Kapání do polévky:

  • 2 ks vejce
  • 40 g dětská krupička

PRACOVNÍ POSTUP

  • Kořenovou zeleninu očistíme (ráda používám tenhle KARTÁČ NA ZELENINU), omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme najemno, stejně tak jako česnek.
  • V kastrolu rozpustíme máslo, na kterém zpěníme cibulku.
  • Přidáme nakrájenou zeleninu, kterou na másle mírně orestujeme. Nakonec přidáme česnek.
  • Podlijeme vodou a vaříme na mírném plameni cca 15-20 minut.
  • Bylinky omyjeme, nasekáme najemno a vhodíme do polévky. Osolíme podle chuti.
  • Nakonec do polévky přidáme kapání. Vajíčka smícháme s dětskou krupičkou, osolíme. Vzniklé těstíčko necháme chvíli odstát a pak ho přes sítko (nebo struhadlo) protlačíme do polévky. Když kapání vyplave na povrch, tak je polévka hotová.

Ještě pár slov k receptu:

Chuť zeleninové polévky s kapáním zvýrazníte, pokud ji místo vody připravíte ze zeleninového vývaru.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!