Go Back
+ servings
domácí pizza na plech

Domácí pizza

Recept na jednoduchou domácí pizza na plech, je vynikající!
5 from 2 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 minutes
Vaření: 30 minutes
Kynutí:: 1 hour
Porce: 12
Autor: Petra K.

INGREDIENCE

Těsto na pizzu:

Rajčatová omáčka:

Na pizzu:

  • 250 g tučný sýr (Gouda)
  • 200 g šunka
  • rajčata
  • italské bylinky

PRACOVNÍ POSTUP

Těsto na pizzu:

  • Hladkou mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme částí vlažné vody. Mouku přihrneme ze stran a necháme asi 10 minut vzejít kvásek.
  • Přidáme sůl, olivový olej, zbytek vody a důkladně vypracujeme hladké a pružné těsto na pizzu. Neodbývejte tento krok!
  • Těsto vložíme do vypnuté trouby, na jejíž dno jsme umístili hrnec s horkou vodou. Troubu zavřeme a těsto na pizzu necháme v klidu kynout.

Rajčatová omáčka:

  • Na pánvi ohřejeme rajčatovou passatu, přidáme utřený česnek, osolíme, opepříme a přidáme bylinky.
  • Rajčatovou omáčku necháme vychladnout, abychom ji na těsto nenalévali teplou.

Dokončení:

  • Vykynuté těsto na pizzu rozprostřeme na vymaštěný plech (máslem, olejem), okraje necháme vyšší.
  • Na povrch těsta vylijeme rajčatovou omáčku a rovnoměrně jí potřeme po celé ploše těsta.
  • Na omáčku navrstvíme nakrájený sýr, šunku, rajčata; nakonec posypeme sušenými italskými bylinkami.
  • Pizzu dáme péct do trouby rozpálené na 180 °C (elektrická bez horkovzduchu) asi na 30 minut, nebo než okraje pizzy zezlátnou.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Pizza nejlépe chutná ještě teplá, kdy se sýr na povrchu roztéká.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!