Go Back
+ servings
recept na frankfurtskou polévku

Frankfurtská polévka podle Romana Vaňka

Chutná polévka s bramborami, česnekem a kolečky párků,která bude chutnat nejenom dospělým, ale i dětem.
4.5 from 4 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 minutes
Vaření: 20 minutes
Celkový čas: 30 minutes
Porce: 4
Autor: Petra K.

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Pokud máme hovězí vývar na polévku v mrazáku, předem jej vyndáme, aby se rozmrazil. Máme-li v porci méně než 1,2 l vývaru, doředíme vodou.
  • Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
  • Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky asi 2,5 x 2,5 cm.
  • V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme vepřové sádlo a zpěníme na něm cibulku, mícháme, až dostane zlatavý nádech.
  • Přidáme mouku, mícháme a asi minutu restujeme.
  • Přisypeme papriku a asi minutu mícháme, teplota nesmí být příliš vysoká, ať se paprika nepřipálí.
  • Po malých dávkách přiléváme vývar, pilně šleháme, aby se mouka rozpustila a nevytvořila hrudky. Trochu trpělivosti, prosím, nevylejte vývar do polévky naráz.
  • Přivedeme k varu, přidáme brambory, 2 lžičky soli, pepř a utřený česnek.
  • Teplotu stáhneme na minimum, přiklopíme pokličkou. Polévku necháme probublávat asi 15-20 minut, než jsou brambory měkké. Občas polévku promícháme.
  • Mezitím si na trošce sádla osmažíme párky, které jsme předtím nakrájeli na kolečka.
  • Osmažené párky vsypeme nakonec do polévky a ještě asi 2 minuty povaříme, aby do sebe frankfurtská polévka nasála chuť uzeniny.

Ještě pár slov k receptu:

Frankfurtskou polévku podáváme s čerstvým chlebem, chutná tak nejlépe.
Polévky podle tohoto receptu je zhruba na 4 vydatné porce.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!