Připravíme si vše potřebné pro obalení vídeňského řízku v trojobalu. Na obalování v mouce a strouhance se mi nejlépe osvědčil alobal, vejce rozklepneme do mělké mísy (běžný hluboký talíř by nemusel stačit). Vejce prošleháme vidličkou, nemixujeme!
Pokud je telecí kýta vyšší jak 1 cm, opatrně ji rozřízneme naplocho, ovšem na konci ji nedořízneme. Rozevřeme ji jako knihu.
Přes takto připravený plátek masa položíme potravinovou fólii nebo obyčejný mikrotenový sáček a paličkou rozklepeme dotenka.
Telecí osolíme z obou stran a obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance. Ve strouhance pouze zlehka, nepřimačkáváme ji na řízek tlakem.
Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, a když je dostatečně rozpálené, vložíme do něj řízek. Jakmile je první strana dozlatova osmažená, otočíme a lehce pohybujeme pánvičkou, aby se přes osmaženou stranu zlehka přelívalo máslo. Strouhanka se hezky nafoukne a bude božsky křupavá.
Jakmile je osmažená i druhá strana vídeňského řízku, vyndáme jej a položíme na papírový ubrousek, odsajeme přebytečný tuk.