Zaděláme těsto tzv. na omládek. Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek. Do důlku vlijeme 2/3 mléka, přisypeme ½ lžičky cukru a nadrobené droždí. Ze stran do něj lžící opatrně vmícháváme mouku, až vznikne těstíčko husté asi jako na lívance. Povrch zaprášíme hladkou moukou a necháme v teple asi 30 minut kynout.
Rozehřejeme máslo, aby bylo vlažné, nikoliv horké. Přilijeme ho do mísy s omládkem, přidáme žloutek, špetku soli a zbytek mléka a cukru.
Vypracujeme na hladké, nelepivé tužší těsto s lesklým povrchem.
Necháme v teple kynout dalších 30 minut.
Z těsta odždibujeme kousky o hmotnosti asi 80 g. Vyválíme pramen asi 20 cm dlouhý a navolno jej stočíme do spirály. Konec pramene zploštíme a vložíme pod spirálu, aby se při pečení jidáš nerozmotal.
Smotané jidáše položíme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout dalších 45 minut.
Troubu rozpálíme na 160 °C.
V misce rozšleháme vejce a každý jidáš jím potřeme.
Dáme péct asi na 15 minut do trouby, než budou mít zlatavý povrch.
Mezitím si rozehřejeme med. Jidáše po vyndání z trouby ihned potíráme medem.