Go Back
+ servings
rychlá buchta na plech

Rychlá buchta na plech

Jednoduchý a rychlý recept na buchtu na plech, s ovocem a drobenkou.
3.91 from 11 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 20 min
Porce: 6 osob
Autor: Petra Kupská

INGREDIENCE

Těsto:

Drobenka:

  • 80 g polohrubá mouka
  • 40 g cukr krupice
  • 40 g MÁSLO

Ovoce:

  • kompotované švestky (nebo jiné ovoce)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Troubu zapneme na 180 °C.
  • Kompotované švestky slijeme a necháme okapat.
  • Připravíme si drobenku – suroviny na drobenku promneme špičkami prstů, až vznikne žmolenka drobivé konzistence.
  • Celá vejce rozklepneme do větší mísy a ušleháme je při vysokých otáčkách (ruční metličkový mixér) s krupicovým cukrem.
  • Pozor! Cukr přidáváme postupně, abychom vaječnou směs nezadusili, ale naopak aby se nám krásně vyšlehala do světlé nadýchané pěny. Mějte trpělivost, vyšlehání trvá asi 5 minut.
  • Přidáme podmáslí, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • Promícháme další 2 minutky při nízkých otáčkách, než se vše hezky spojí dohromady.
  • Plech vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
  • Těsto vylijeme na připravený plech a poklademe ovocem. Nakonec posypeme drobenkou.
  • Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut nebo do té doby, až je povrch zlatavý a buchta upečená.

Ještě pár slov k receptu:

Vyndejte si suroviny na buchtu z lednice s předstihem (vajíčka, podmáslí). Vejce půjdou lépe vyšlehat.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!