Rozpalte troubu. Horzkovzduch nastavuju na 140 °C, klasika elektrická trouba na 125-130 °C.
Smíchejte sýry s cukrem (sýty i vejce vyndejte alespoň ½ hodiny před přípravou z lednice!)
Do směsi přimíchejte po jednom vejce. Pokud používáte elektrický šlehač, pak jej nastavte na nižší otáčky, abyste směs nepřešlehali a nebyly v ní bublinky.
Přidejte vanilku a citronovou šťávu.
Semelte sušenky ve food procesoru, mixéru, mlýnku; nebo je rozdrťte v sáčku pomocí válečku na těsto.
Sušenky zalejte rozpuštěným máslem. Sušenkovou směsí naplňte dna silikonových formiček a přimáčkněte. Formičky narovnejte na plech s vyšším okrajem. Já nechávám sušenky předem zapéct na cca 5-8 minut v troubě.
Na směs sušenek nalejte sýrovou směs. Vylejte opatrně do plechu horkou vodu, která by měla sahat do ½ až 2/3 výšky formiček.
Vložte do trouby a pečte cca 15 minut, aniž byste otevřeli troubu. Pak stáhněte teplotu o 20-30 °C a nechám dalších 15-20 min péct.
Poté vypněte troubu a nechte dort v chladnoucí troubě cca 1 hodinu. Troubu můžete případně lehce otevřít.
Po hodině vyndejte cheesecake z trouby a nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě.
Nechte přes noc v lednici, druhý den zdobte a podávejte.
Ještě pár slov k receptu:
Z tohoto množství připravíte 12 ks mini cheesecake o pr. cca 5 cm.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!