- Protože sušenkové korpusy na nepečené dorty zapékám, zapněte troubu na 180 °C. 
- Do rendlíku ve vodní lázni nechte rozpustit nalámanou hořkou čokoládu a máslo, které jste nasekali na kousky. 
- V druhém plecháčku rozpusťte máslo na sušenkový korpus. 
- Sušenky vložte do sáčku a rozdrťte pomocí válečku. Vsypte do misky a zalijte rozpuštěným máslem. Promíchejte. 
- Dno dortové formy průměru 23-24 cm vyložte pečicím papírem. Nasypte do formy sušenkovou směs a pečlivě upěchujte, mírně zvedněte okraje. Dejte péct na 6-8 minut, jakmile se okolo trouby začne linout báječná vůně, vyndejte a nechte na kuchyňské lince zchladit. 
- Do mixeru dejte tofu nakrájené na kostičky, sójové mléko, čerstvý sýr, vanilkovou esenci, moučkový cukr a rozteklou čokoládu s máslem. Důkladně umixujte. 
- Krém vylijte na předpečený korpus, rozestřete, nechte vychladit na pokojovou teplotu a poté vložte do ledničky. 
- Před podáváním posypte plátky mořské soli (lze vynechat, ale je to pěkné na oko a taky čokodort dostane to správné cosi navíc :) 
- Krájejte na klínky a podávejte.