Go Back
+ servings
tvarohový dezert do skla s avokádem

Čokoládový dezert avokádo s hruškou do skleničky

Lahodný dezert do skleničky s čokoládovým krémem z avokáda a hrušky. Plný zdraví a vitamínů, báječně vypadá a ještě lépe chutná.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 30 min
Porce: 4
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

Čokoládová vrstva z avokáda a hrušky

Sněhobílá vrstva z tvarohu a mascarpone

  • 1 ks tvaroh (250 g, polotučný)
  • 1 ks mascarpone (200-250 g)
  • 2 lžíce cukr moučka

Další vrstvy:

  • nahrubo rozdrobené BEBE (nebo jakékoliv jiné sušenky bez náplně)
  • marmeláda
  • ovoce
  • oříšky

PRACOVNÍ POSTUP

  • Rozpulte avokádo a vyjměte pecku, vydlabejte dužinu nebo avokádo oloupejte (jde to i ostrou škrabkou, jen moc netlačte, aby odstraněná slupka nebyla zbytečně tlustá – připravíte se tak o „masíčko“ z avokáda).
  • V horké vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a přidejte 4 lžíče smetany. Míchejte, až se smetana spojí s čokoládou.
  • Do šlehací nádoby nalejte rozpuštěnou čokoládu, nakrájejte avokádo, oloupanou hrušku a zasypte lžící třtinového cukru. Důkladně rozšlehejte ponorným mixérem – chce to trochu trpělivosti, zapomeňte na zbrklost. Avokádový krém nechte vychladnout.
  • Vymíchejte dohladka tvaroh, mascarpone a cukr. BEBE sušenky rozdrťte nahrubo.
  • Připravte si skleničky a jdeme vrstvit! Vrstvy pokládejte podle vaší fantazie, vždy je fajn kombinovat barevně kontrastní suroviny. Já jsem dolů nejprve vložila bílou vrstvu z tvarohu a mascarpone, poté marmeládu (můžete použít zchladlý ovocný rozvar). Na ovocnou vrstvu jsem nadrobila sušenky a celé jsem to korunovala čokoládovým krémem z avokáda a hrušky.
  • Vrch dezertu ozdobte ovocem a oříšky.
  • Nechte 1-2 hodiny vychladit v lednic a podávejte.

Ještě pár slov k receptu:

Sušenkovou vrstvu v dezertu do skla můžete vylepšit rozpuštěným máslem (tak se dělá klasický cheesecake) a připravit ze sušenek máslovou drobenku.
Místo hrušky použijte banán. Hruška s avokádem báječně ladí. Nemáte-li po ruce hrušku, vezměte banán; avokádo s banánem jsou také velmi dobrou kombinací pro výrobu chutného krému.
příprava na avokádový krém

příprava na avokádový krém

Avokádo, hrušku, banán osmažte na pánvi na trošce másla. Zvýrazní to jejich chuť a krém z ovoce pečeného na másle je ještě lahodnější.
Nechte si ve skle dostatek místa na čokoládový krém z avokáda: doporučuji zaplnit skleničku z 1/3 bílou tvarohovou vrstvou, 1/3 nechám ovoci a sušenkám a 1/3 avokádovému krému.
Toto množství se vejde zhruba do 4 skleniček o objemu cca 250 ml.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!