Na pánev dáme rozehřát kousek sádla, na kterém orestujeme jednu menší cibuli pokrájenou na drobno. Přidáme zelí a 5 minut podusíme. Poté přidáme nastrouhanou bramboru, osolíme, opepříme a dusíme ještě 5 minut.
Maso očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme směsí zelí. Poté důkladně zarolujeme a závitek upevníme párátkem, jehlicí na maso nebo kuchyňským provázkem.
Do hrnce vložíme zbytek sádla a necháme rozpálit. Poté přidáme na drobno nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit a vložíme připravené závitky, které orestujeme ze všech stran.
Poté podlijeme hovězím vývarem a dusíme domměka. Já používám tlakový hrnec, kde je maso měkké cca za 25-30 minut
Vzniklou omáčku/šťávu není potřeba nijak zahušťovat.