Go Back
hovězí závitek se zelím recept

Hovězí závitek se zelím

Závitek z hovězího zadního masa, plněný kysaným zelím a slaninou, podušený na cibulce.
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 30 min
Vaření: 30 min
Celkový čas: 1 hod
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 4-6 plátků hovězí maso (zadní)
  • 150 g kysané zelí
  • 3 ks CIBULE (střední)
  • 100 g BRAMBORY (syrové, nastrouhané)
  • 2 lžíce tmavá instantní jíška
  • SŮL
  • mletý pepř
  • 1 lžíce VEPŘOVÉ SÁDLO
  • 250 ml hovězí vývar

PRACOVNÍ POSTUP

  • Na pánev dáme rozehřát kousek sádla, na kterém orestujeme jednu menší cibuli pokrájenou na drobno. Přidáme zelí a 5 minut podusíme. Poté přidáme nastrouhanou bramboru, osolíme, opepříme a dusíme ještě 5 minut.
  • Maso očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme směsí zelí. Poté důkladně zarolujeme a závitek upevníme párátkem, jehlicí na maso nebo kuchyňským provázkem.
  • Do hrnce vložíme zbytek sádla a necháme rozpálit. Poté přidáme na drobno nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit a vložíme připravené závitky, které orestujeme ze všech stran.
  • Poté podlijeme hovězím vývarem a dusíme domměka. Já používám tlakový hrnec, kde je maso měkké cca za 25-30 minut
  • Vzniklou omáčku/šťávu není potřeba nijak zahušťovat.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Hovězí závitek podáváme s rýží.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!