Uvaříme vejce natvrdo a dáme je zchladit do studené vody.
Do hrnce dáme vařit 1 l vody, nesolíme. Vsypeme čočku a vaříme 15 minut, dokud není čočka měkká.
Mezitím na pánev dáme ohřát plátky uzeného masa, já je podlévám trochu vody. Nechávám je prohřívat asi 10-15 minut, zhruba v polovině je otočím, aby byly prohřáté z obou stran.
Na pánvičce osmažíme dozlatova cibulku nakrájenou na kolečka.
Připravíme si světlou jíšku: na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a osmažíme, než dostane jíška nádech zlatavé barvy.
Čočku osolíme, opepříme, přidáme utřený stroužek česneku a vinný ocet. Nakonec do čočky vmícháme jíšku, a ještě chvilinku necháme v hrnci provařit.
Hotovou čočku servírujeme na talíř s uzeným masem, rozkrojeným vařeným vejcem a sladkokyselou okurkou. Čočku posypeme smaženou cibulkou.
Ještě pár slov k receptu:
V receptu byla použitá předvařená 15minutová čočka ;)
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!