Go Back
+ servings
novoroční čočka s uzeným recept

Novoroční čočka s uzeným

Novoroční čočka s osmaženou cibulkou, uzeným masem, vařeným vejcem a sladkokyselou okurkou. Rychlý oběd!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 20 min
Porce: 4
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 400 g čočka předvařená
  • 1 stroužek česnek
  • 20 g MÁSLO
  • 2 lžíce mouka polohrubá
  • SŮL
  • PEPŘ
  • vinný ocet
  • 4 plátky uzeného (např. krkovice)
  • 4 vejce vařená natvrdo
  • sladkokyselá okurka
  • 2 CIBULE
  • 1 lžíce sádla

PRACOVNÍ POSTUP

  • Uvaříme vejce natvrdo a dáme je zchladit do studené vody.
  • Do hrnce dáme vařit 1 l vody, nesolíme. Vsypeme čočku a vaříme 15 minut, dokud není čočka měkká.
  • Mezitím na pánev dáme ohřát plátky uzeného masa, já je podlévám trochu vody. Nechávám je prohřívat asi 10-15 minut, zhruba v polovině je otočím, aby byly prohřáté z obou stran.
  • Na pánvičce osmažíme dozlatova cibulku nakrájenou na kolečka.
  • Připravíme si světlou jíšku: na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a osmažíme, než dostane jíška nádech zlatavé barvy.
  • Čočku osolíme, opepříme, přidáme utřený stroužek česneku a vinný ocet. Nakonec do čočky vmícháme jíšku, a ještě chvilinku necháme v hrnci provařit.
  • Hotovou čočku servírujeme na talíř s uzeným masem, rozkrojeným vařeným vejcem a sladkokyselou okurkou. Čočku posypeme smaženou cibulkou.

Ještě pár slov k receptu:

V receptu byla použitá předvařená 15minutová čočka ;)
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!