Go Back
tradiční vanilkové rohlíčky

Tradiční vanilkové rohlíčky

Klasické vanilkové rohlíčky z těsta s vlašskými ořechy, obalované ve vanilkovo-moučkovém cukru, tradiční recept.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 30 min
Vaření: 30 min
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 2 žloutek
  • 80 g VLAŠSKÉ OŘECHY
  • 80 g cukru moučka
  • 200 g MÁSLO
  • 280 g hl. mouky
  • NA OBALOVÁNÍ: moučkový cukr smíchaný s vanilkovým

PRACOVNÍ POSTUP

  • Do větší mísy nebo na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme cukr, namleté vlašské ořechy a nakonec žloutky.
  • Postupně do směsi zapracujeme změklé máslo.
  • Vypracujeme hladké a lesklé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme minimálně hodinu odležet v chladničce. Těsto si můžete klidně připravit i den předem, odležení v ledničce přes noc rozhodně neuškodí, ba naopak.
  • Z vychlazeného a uleželého těsta odžďoubneme kousek těsta, které vtlačíme do formičky na rohlíčky, hotový tvar vyloupneme a položíme na plech vyložený pečicím papírem.
  • Rohlíčky pečeme na středním roštu, v předem vyhřáté troubě na 180 °C. Rohlíčky se pečou do růžova, trvá to cca 8-10 minut.
  • Ještě horké rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Pracujte opatrně, rohlíčky jsou ihned po upečení velice křehké.
  • Obalené rohlíčky ukládáme najlépe do papírové krabice, necháme je den v teple uležet, pak je můžeme uložit na chladné místo.

Ještě pár slov k receptu:

Z množství podle receptu dostanete asi 30 vanilkových rohlíčků.
Příprava těsta asi 30 min + min. 1 hod odležení v lednici + cca 1 hodina pečení.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!