Go Back
+ servings
vánoční chlebíček

Vánoční chlebíček

Vanilkový vánoční chlebíček s marcipánem, čokoládovými kousky, vlašskými ořechy, potřený zakysanou smetanou.
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 30 min
Vaření: 35 min
Porce: 10
Autor: Ivana Sirůčková

V kuchyni se neztratí:

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Do větší mísy vyklepneme vejce a utřeme je s cukrem.
  • Přidáme olej, mléko, vanilku, skořici, část nasekaných ořechů, čokoládové kousky, rozdrobíme marcipán a vše promícháme.
  • Do směsi postupně přidáváme mouku s kypřicím práškem a vymícháme hladké těsto.
  • Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do připravené formy nalijeme těsto.
  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C po dobu 30-35 minut. Hotový chlebíček vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta.
  • Chlebíček vyndáme z trouby, necháme cca 10 minut zchladnout a poté ho vyklopíme z formy.
  • Vychladlý chlebíček pomažeme čerstvou zakysanou smetanou, posypeme zbytkem nasekaných ořechů a dáme vychladit do lednice.
  • Krájíme na řezy a podáváme.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Vánoční chlebíček - za hodinu hotovo!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!