Vepřové palce odblaníme, očistíme, nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme.
Na pánev vlijeme polévkovou lžíci oleje, přidáme čerstvou snítku tymiánu na ovonění.
Očištěný batát a brambory vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme 15-20 minut do změknutí.
Na rozpálenou pánev vložíme kousky vepřového palce a restujeme do měkka cca 3 minuty z každé strany, aby se maso nevysušilo naskrz a zůstalo měkké a šťavnaté.
Společně s masem přidáme na pánev také nadrobno nakrájenou cuketu a kapii.
Zelenina by měla zůstat pevná, tzv. "na skus", aby v jídle křupala.
Na pánvi osmažíme pokrájenou cibulku.
Hotové brambory s batátem osolíme, ochutíme kouskem másla a servírujeme na talíři společně s vepřovým palcem se zeleninou. Nakonec posypeme osmaženou cibulkou.