Go Back
+ servings
vepřový palec se zeleninou recept

Rychlý vepřový palec

Šťavnaté kousky vepřového palce restované s cuketou a kapií, s kousky batátu a brambor. Posypané smaženou cibulkou.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 30 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Vepřové palce odblaníme, očistíme, nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme.
  • Na pánev vlijeme polévkovou lžíci oleje, přidáme čerstvou snítku tymiánu na ovonění.
  • Očištěný batát a brambory vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme 15-20 minut do změknutí.
  • Na rozpálenou pánev vložíme kousky vepřového palce a restujeme do měkka cca 3 minuty z každé strany, aby se maso nevysušilo naskrz a zůstalo měkké a šťavnaté.
  • Společně s masem přidáme na pánev také nadrobno nakrájenou cuketu a kapii.
  • Zelenina by měla zůstat pevná, tzv. "na skus", aby v jídle křupala.
  • Na pánvi osmažíme pokrájenou cibulku.
  • Hotové brambory s batátem osolíme, ochutíme kouskem másla a servírujeme na talíři společně s vepřovým palcem se zeleninou. Nakonec posypeme osmaženou cibulkou.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!