Vermicelli nudličky vložíme do hlubší mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut odstát. Hotové nudle slijeme do cedníku a důkladně je propláchneme studenou vodou, zastavíme tím var.
Krevety 2-3 minuty orestujeme na pánvi, na másle a rozmačkaném česneku.
Do hlubšího talíře si připravíme vroucí vodu na rýžový papír, vedle položíme větší mělký talíř na samotné balení závitků.
Jednotlivé kousky rýžového papíru vždy na pár sekund namočíme do horké vody, jakmile papír změkne, okamžitě ho vyndáme z vody ven. Necháme okapat a uhladíme na mělkém talíři.
Doprostřed rýžového papíru postupně skládáme lístky koriandru a krevety, přidáme rýžové nudle, okurku a lístky salátu, navrch ještě vložíme lístky máty, bazalky.
Rýžový papír začneme balit odspoda, jako když chcete udělat obálku, v polovině balení přidáme obě strany (levou a pravou) přehnutím jejich okrajů ke středu a pokračujeme v balení.
Krevety a bylinky by měly lehce prosvítat a být zhruba uprostřed rolky.
Hotové závitky podáváme při pokojové teplotě.