Máslové dýně rozpůlíme, vydlabeme z nich semínka, položíme je na plech vyložený pečicím papírem, dužinu zakápneme olivovým olejem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 60 minut do změknutí.
Po upečení z dýně vydlabeme měkkou dužinu, kterou vložíme do připravené misky.
K dužině přidáme na kostičky nakrájenou šunku, na plátky nakrájené a oloupané žampiony, část nasekané petrželky a část čedaru nakrájeného na kostičky.
Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Nakonec vše důkladně promícháme.
Směs vložíme zpět do vydlabaných dýni, na povrchu zasypeme zbylým nastrouhaným Čedarem a zapékáme v troubě zapnuté na střední teplotu asi 30 minut.
Ještě teplé dýně servírujeme na stůl, ozdobíme čerstvou natí zelené petrželky.
Ještě pár slov k receptu:
Z jedné máslové dýně připravíte zhruba 2 porce pokrmu.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!