Do osolené vody dáme vařit špagety a připravíme je al dente, čili na skus (nerozvaříme je). Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo, stačí na střední stupeň, určitě nenechte máslo přeškvařit.
Česnek oloupeme a utřeme. Vhodíme na rozehřáté máslo a necháme rozvonět.
K česneku přihodíme houby, osolíme a orestujeme, necháme chvíli podusit.
Špagety slijeme a přidáme na pánev k česnekovým houbám.
Nad hrníčkem rozklepneme vejce, bílky dáme stranou, použijeme jen žloutky. Ke žloutkům přilijeme smetanu a vidličkou prošleháme.
Směsí zalijeme špagety s houbami a pánev hned stáhneme z plotýnky, aby se žloutky nesrazily. Promícháme, smetanová omáčka díky žloutkům, které se dostanou do kontaktu s horkými špagetami, zhoustne a krásně obalí špagety.
Špagety rozrovnáme na talíř, posypeme sýrem pecorino, můžeme ozdobit petrželkou a posypat chilli vločkami. Ihned podáváme.