Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bio banánová buchta
Rychlý, jednoduchý recept na bio banánovou buchtu na plech.
No ratings yet
Vytisknout
Připnout
Příprava:
15
min
min
Vaření:
30
min
min
Porce:
10
Autor:
Ivana Sirůčková
INGREDIENCE
2
ks
banány
(velké)
4
kostička
ČOKOLÁDA HOŘKÁ
(70 % kakaa)
2
ks
vejce
100
g
TŘTINOVÝ CUKR
100
g
bio panenský kokosový olej
150
g
MLÉKO
250
g
bio celozrnná mouka
(polohrubá)
1
lžička
vanilková pasta
1
lžička
PRÁŠEK DO PEČIVA s vinným kamenem
0,5
lžička
skořice
hrst čerstvého lesního ovoce
(maliny, ostružiny, borůvky, brusinky)
PRACOVNÍ POSTUP
Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Používám středně velký plech.
Ve větší misce rozmačkáme vidličkou banány, přidáme vejce, najemno nasekanou čokoládu, skořici, kokosový olej, lžičkou vanilkové pasty a plnotučné mléko. Vše důkladně promícháme.
Postupně přisypáváme mouku, nakonec přidáme jedlou sodu (vinný kámen/kypřicí prášek). Navrch nasypeme hrst lesního ovoce dle chuti.
Těsto vlijeme na plech a pečeme na středním roštu na 180st. po dobu 25-30 minut dozlatova.
Buchtu necháme vychladnout a podáváme, můžeme ozdobit čerstvým ovocem.
Ještě pár slov k receptu:
Buchta podle tohoto receptu se vejde na středně velký plech.
Líbí se vám recept?
Další porci inspirace najdete na našem
Pinterestu
!