Go Back
+ servings
bramborový salát s pestem

Bramborový salát s pestem a křepelčími vejci

Bramborový salát s bylinkovým pestem a křepelčími vejci, zdobený lístky máty.
4 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Vaření: 30 min
Porce: 4
Autor: MlsnáVařečka.cz

INGREDIENCE

  • 800 g BRAMBORY (spíše drobnější, stejné velikosti)
  • 1 CIBULE
  • 1-2 lžíce jablečného octa
  • SŮL
  • chilli vločky
  • lístky máty
  • 350 g sterilovaného hrášku
  • 12 ks křepelčích vajec
  • Bylinkové pesto:
  • 2 hrsti bazalka
  • 2 hrsti kudrnatá petrželka
  • 50 g MANDLE LOUPANÉ (bez slupky)
  • 180 ml OLIVOVÝ OLEJ
  • 50 g parmezán
  • 3 Stroužky česneku

PRACOVNÍ POSTUP

  • Brambory dáme vařit i se slupkou, když jsou měkké, slijeme a vyndáme je na talíř, necháme zchladit.
  • V rendlíku přivedeme k varu osolenou vodu, opatrně vložíme křepelčí vajíčka a vaříme necelé 3 minuty. Pak je vyndáme a necháme zchladit ve studené vodě.
  • Připravíme si bylinkové pesto: do elektrického sekáčku vložíme opláchnuté bylinky, oloupané, nahrubo nasekané stroužky česneku, mandle, parmezán a zalijeme olivovým olejem. Umixujeme na kaši.
  • Brambory (chladnoucí, ale ještě teplé) nakrájíme na čtvrtinky, lehce osolíme a zakápneme octem - octujeme podle chuti, podle mě salát dvě lžíce jemného octa snese. Zlehka promícháme.
  • Přidáme pesto, sterilovaný hrášek, najemno nakrájenou cibuli a vše znovu opatrně promícháme.
  • Servírujeme na talíř, zdobíme oloupanými, napůl překrojenými křepelčími vejci a čerstvými lístky máty. Na talíři můžeme posypat chilli vločkami čerstvě namletými z mlýnku.

Ještě pár slov k receptu:

Když si vše hezky zorganizujeme, můžeme bramborový salát podávat už za půl hodiny. Je to tedy prima tip na rychlou večeři nebo lehký oběd.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!