Go Back
+ servings
Cizrnový falafel recept

Cizrnový falafel

Falafel z cizrny, vegetariánské kuličky tradičně smažené v oleji.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Vaření: 1 hod
Porce: 4 -5
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 2 hrnky namočené cizrny
  • 1 hrnek nasekané jarní cibulky (zelená část)
  • 1/2 hrnku nasekané petrželky
  • 4 stroužky nasekaného česneku
  • 1 polévková lžíce mletého římského kmínu
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • větší špetka chilli
  • Olej vhodný na pečení a smažení

PRACOVNÍ POSTUP

  • Cizrnu namočíme přes noc, aby byla měkká, ale stále křupavá.
  • Druhý den slijeme vodu a cizrnu rozmixujeme. Pozor: cizrnu na falafel zásadně nevaříme!
  • Do mixéru poté přidáme nasekanou cibulku, petrželku, na menší kousky nasekaný česnek a znovu promixujeme.
  • Směs na falafel přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření a dáme na 20 minut do lednice odpočinout.
  • Ze směsi tvarujeme kuličky a důkladně je mačkáme, aby držely pohromadě.
  • Smažíme ve velké vrstvě oleje na středním plameni dozlatova.
  • Podáváme samotné s jogurtem, v pita chlebu, tortille nebo v arabském chlebu.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!