Go Back
+ servings
třešňový dezert recept

Smetanový dezert s třešněmi a bazalkou

Lahodný dezert z třešní, macerovaných v griotce s bazalkou, pepřem a kůrou z pomeranče. Božská chuť!
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 1 hod
Porce: 4
Autor: MlsnaVarecka.cz

INGREDIENCE

  • 400 g třešní
  • 250 g mascarpone
  • 200 g řecký jogurt
  • smetana na šlehání (dle potřeby)
  • griotka
  • kůra z 1 bio pomeranče
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce cukr moučka
  • čerstvě namletý pepř z mlýnku
  • čerstvá bazalka
  • SŮL

PRACOVNÍ POSTUP

  • Třešně odpeckujeme, rozpůlíme a vsypeme do misky. Zalijeme je griotkou, asi jednou deckou. Přidáme špetku soli a trochu čerstvě namletého pepře. Kůru z bio pomeranče nastrouháme najemno, přidáme k třešním, spolu se šťávou z poloviny pomeranče. Dále přidáme nasekanou bazalku (dala jsem dvě snítky s listy) a špetku soli. Nakonec zasypeme dvěma lžícemi třtinového cukru. Promícháme a necháme hodinu macerovat.
  • Mascarpone promícháme s řeckým jogurtem, přidáme cukr moučku, naředíme smetanou a vymícháme v hladký krém.
  • Krém poklademe na talířek nebo do misky, ozdobíme třešněmi a zalijeme trochou tekutiny z macerovaných třešní.
  • Navrch můžeme ozdobit lístky bazalky.

Ještě pár slov k receptu:

Z množství připravíte třešňový dezert pro 4 osoby.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!