Třešně odpeckujeme, rozpůlíme a vsypeme do misky. Zalijeme je griotkou, asi jednou deckou. Přidáme špetku soli a trochu čerstvě namletého pepře. Kůru z bio pomeranče nastrouháme najemno, přidáme k třešním, spolu se šťávou z poloviny pomeranče. Dále přidáme nasekanou bazalku (dala jsem dvě snítky s listy) a špetku soli. Nakonec zasypeme dvěma lžícemi třtinového cukru. Promícháme a necháme hodinu macerovat.
Mascarpone promícháme s řeckým jogurtem, přidáme cukr moučku, naředíme smetanou a vymícháme v hladký krém.
Krém poklademe na talířek nebo do misky, ozdobíme třešněmi a zalijeme trochou tekutiny z macerovaných třešní.
Navrch můžeme ozdobit lístky bazalky.
Ještě pár slov k receptu:
Z množství připravíte třešňový dezert pro 4 osoby.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!