Rozpulte avokádo a vyjměte pecku, vydlabejte dužinu nebo avokádo oloupejte (jde to i ostrou škrabkou, jen moc netlačte, aby odstraněná slupka nebyla zbytečně tlustá – připravíte se tak o „masíčko“ z avokáda).
V horké vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a přidejte 4 lžíče smetany. Míchejte, až se smetana spojí s čokoládou.
Do šlehací nádoby nalejte rozpuštěnou čokoládu, nakrájejte avokádo, oloupanou hrušku a zasypte lžící třtinového cukru. Důkladně rozšlehejte ponorným mixérem – chce to trochu trpělivosti, zapomeňte na zbrklost. Avokádový krém nechte vychladnout.
Vymíchejte dohladka tvaroh, mascarpone a cukr. BEBE sušenky rozdrťte nahrubo.
Připravte si skleničky a jdeme vrstvit! Vrstvy pokládejte podle vaší fantazie, vždy je fajn kombinovat barevně kontrastní suroviny. Já jsem dolů nejprve vložila bílou vrstvu z tvarohu a mascarpone, poté marmeládu (můžete použít zchladlý ovocný rozvar). Na ovocnou vrstvu jsem nadrobila sušenky a celé jsem to korunovala čokoládovým krémem z avokáda a hrušky.
Vrch dezertu ozdobte ovocem a oříšky.
Nechte 1-2 hodiny vychladit v lednic a podávejte.