Go Back
+ servings
langoše recept

Jednoduché langoše ze špaldové mouky

Jednoduché domácí langoše jako ze stánku.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 30 min
Porce: 8
Autor: MlsnáVařečka.cz

V kuchyni se neztratí:

INGREDIENCE

Na potření langoše:

  • sýr (strouhaný)
  • kečup
  • ČESNEK (utřený, příp. smíchaný s vodou a solí)

PRACOVNÍ POSTUP

  • Do hrnku dáme ohřát mléko, až je vlažné (nikoliv horké). V mléce rozmícháme lžičku cukru a nadrobíme dovnitř droždí. Necháme v teple vzejít kvásek.
  • Do mísy nasypeme špaldovou a bílou hladkou mouku. Osolíme trochou soli. Přilijeme lžíci rozpuštěného sádla a vlijeme mléko se vzešlým kváskem.
  • Zpracujeme těsto, které necháme asi hodinu vykynout.
  • Rozpálíme olej v pánvi na střední teplotu.
  • Z těsta odebíráme pravidelné kusy, pomocí prstů těsto opatrně vytáhneme, až vznikne kulatá placka o průměru zhruba 20 cm. Vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran asi 2 minuty.
  • Opatrně vyjmeme, přebytečný olej vysajeme papírovým ubrouskem.
  • Oloupeme česnek a utřeme ho. Smícháme ho s trochou vody a solí. Česnekovou pastou potíráme langoše, sypeme je nastrouhaným sýrem, a nakonec je pocákáme kečupem.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Příprava asi 15 min, kynutí 1 hodina, smažení 30 min.
Z těsta připravíte asi 8 langošů.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!