Do hrnku dáme ohřát mléko, až je vlažné (nikoliv horké). V mléce rozmícháme lžičku cukru a nadrobíme dovnitř droždí. Necháme v teple vzejít kvásek.
Do mísy nasypeme špaldovou a bílou hladkou mouku. Osolíme trochou soli. Přilijeme lžíci rozpuštěného sádla a vlijeme mléko se vzešlým kváskem.
Zpracujeme těsto, které necháme asi hodinu vykynout.
Rozpálíme olej v pánvi na střední teplotu.
Z těsta odebíráme pravidelné kusy, pomocí prstů těsto opatrně vytáhneme, až vznikne kulatá placka o průměru zhruba 20 cm. Vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran asi 2 minuty.
Opatrně vyjmeme, přebytečný olej vysajeme papírovým ubrouskem.
Oloupeme česnek a utřeme ho. Smícháme ho s trochou vody a solí. Česnekovou pastou potíráme langoše, sypeme je nastrouhaným sýrem, a nakonec je pocákáme kečupem.