Go Back
+ servings
cizrnový salát s lilkem recept

Salát s cizrnou a grilovaným lilkem

Zeleninový salát s cizrnou, grilovaným lilkem, balkánským sýrem a olivami.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Porce: 4
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 150 g sterilizované cizrny
  • 80 g zelených oliv
  • 1 velká kapie
  • 50 g balkánského sýru
  • 1 středně velký lilek
  • toustový chléb
  • SŮL
  • PEPŘ
  • ocet balsamico
  • OLIVOVÝ OLEJ
  • citrón

PRACOVNÍ POSTUP

  • Lilek omyjeme, nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby pod gril, roztopený na teplotu 200°C. Lilek grilujeme do měkka cca 15 minut.
  • Cizrnu slijeme a dáme do větší mísy spolu s olivami, pokrájenou kapií a balkánským sýrem nakrájeným na kostičky. Přidáme grilovaný lilek.
  • Zakápneme lžičkou olivového oleje, dochutíme šťávou z citrónu, solí, pepřem a lžičkou octa balsamico. Salát promícháme a podáváme s opečeným toustem.

Ještě pár slov k receptu:

Tip na rychlou večeři: tenhle salát máte hotový za 15 minut!
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!