Go Back
+ servings
krůtí kari recept

Krůtí kari s žitnými plackami

Krůtí kari s květákem, podávané s žitnými plackami. Odlehčená, rychlá večeře.
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Vaření: 30 min
Celkový čas: 30 min
Porce: 2
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

Krůtí kari:

Žitné placky:

  • 70 g žitná mouka
  • 30-35 g voda
  • SŮL

PRACOVNÍ POSTUP

Krůtí kari:

  • Květák si rozdělíme na dvé poloviny. Jednu polovinu rozmixujeme ve vývaru dohladka a druhou polovinu rozdělíme na menší růžičky.
  • Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na olivovém oleji dosklovita. Přidáme prolisovaný česnek a lehce osmahneme, ale pozor, aby se nepřipálil. Zhořkl by.
  • Přidáme krůtí prsa nakrájené na kostky nebo nudličky a osmahneme dozlatova na mírném plamenu.
  • Zalijeme vývarem s rozmixovaným květákem a necháme asi 10 minut dusit pod pokličkou.
  • Přidáme zbylé růžičky květáku, kari pastu, kurkumu a kokosové mléko a vaříme doměkka už bez pokličky, aby se vypařila voda a směs nám zhoustla.
  • Případně dochutíme ještě pepřem a solí a podáváme.

Žitné placky:

  • Žitnou mouku smícháme se solí a přidáme vodu. Vodu přidáváme po lžících, každá mouka totiž saje jinak. Potřebujeme si vytvořit vláčné těsto, které nám půjde vyválet na placku. Kuličku těsta necháme chvíli odpočinout zabalenou v potravinářské fólii. Třeba než se dovaří kari.
  • Velkou kuličku poté rozdělíme na kuličky menší, které na pomoučeném válu rozválíme na tenko, klidně na 1 mm.
  • Žitné placky poté opečeme na suché pánvi z obou stran, dokud se na nich nezačnou tvořit tmavá oka.
  • Podáváme ke kari.

Ještě pár slov k receptu:

Rychlý recept s vůní indické kuchyně. Zvládnou připravit i začátečníci.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!