Květák si rozdělíme na dvé poloviny. Jednu polovinu rozmixujeme ve vývaru dohladka a druhou polovinu rozdělíme na menší růžičky.
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na olivovém oleji dosklovita. Přidáme prolisovaný česnek a lehce osmahneme, ale pozor, aby se nepřipálil. Zhořkl by.
Přidáme krůtí prsa nakrájené na kostky nebo nudličky a osmahneme dozlatova na mírném plamenu.
Zalijeme vývarem s rozmixovaným květákem a necháme asi 10 minut dusit pod pokličkou.
Přidáme zbylé růžičky květáku, kari pastu, kurkumu a kokosové mléko a vaříme doměkka už bez pokličky, aby se vypařila voda a směs nám zhoustla.
Případně dochutíme ještě pepřem a solí a podáváme.
Žitné placky:
Žitnou mouku smícháme se solí a přidáme vodu. Vodu přidáváme po lžících, každá mouka totiž saje jinak. Potřebujeme si vytvořit vláčné těsto, které nám půjde vyválet na placku. Kuličku těsta necháme chvíli odpočinout zabalenou v potravinářské fólii. Třeba než se dovaří kari.
Velkou kuličku poté rozdělíme na kuličky menší, které na pomoučeném válu rozválíme na tenko, klidně na 1 mm.
Žitné placky poté opečeme na suché pánvi z obou stran, dokud se na nich nezačnou tvořit tmavá oka.