Troubu předehřejeme na 170 °C. Formu na medvídky vymažeme rozpuštěným máslem.
Mouku smícháme s práškem na pečení.
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny a přidáme olej. Lehce promixujeme. Postupně, střídavě, přidáváme mouku s práškem na pečení a mléko.
Když máme těsto hotové, odebereme z něho asi ¼ a tu obarvíme lžičkou kakaa. Tuto část použijeme na ouška a pacičky. Čokoládové (kakaem obarvené) těsto si přendáme do zdobicího sáčku, lépe se nám bude nanášet na ta správná místa ve formě na medvídky.
Nejprve tedy pomocí plnicího sáčku naneseme čokoládové těsto na místa, která chceme mít kakaová, jako například uši, packy, čumáček nebo část bříška – fantazii se meze nekladou.
Když máme tuto část hotovou, do formy dáme asi 1 až 1 a ½ lžíce světlého těsta a rozetřeme ho do všech stran. Pamatujte, že medvídci malinko vyběhnou, formy by neměly být vrchovatě plné, maximálně téměř zarovnané.
Pečeme v předehřáté troubě asi 10-15 minut (podle toho, jak vám peče trouba).
Po upečení vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
V případě, že budeme chtít medvídky plněné, tak do formy dáme jen ½ lžíce těsta, na těsto dáme lžičku čokolády nebo lískooříškové pomazánky (Nutella), nebo jiné náplně a opět přiklopíme ½ lžíce světlého těsta.