Go Back
+ servings
domácí brumíci recept

Domácí Brumíci pro naše nejmilejší

Recept na domácí Brumíky z piškotového těsta, packy, ouška čokoládové. Mňam!
3.62 from 77 votes
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 10 min
Porce: 12 -15 ks
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

Na naplnění

  • Nutella
  • puding
  • marmeláda

PRACOVNÍ POSTUP

  • Troubu předehřejeme na 170 °C. Formu na medvídky vymažeme rozpuštěným máslem.
  • Mouku smícháme s práškem na pečení.
  • Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny a přidáme olej. Lehce promixujeme. Postupně, střídavě, přidáváme mouku s práškem na pečení a mléko.
  • Když máme těsto hotové, odebereme z něho asi ¼ a tu obarvíme lžičkou kakaa. Tuto část použijeme na ouška a pacičky. Čokoládové (kakaem obarvené) těsto si přendáme do zdobicího sáčku, lépe se nám bude nanášet na ta správná místa ve formě na medvídky.
  • Nejprve tedy pomocí plnicího sáčku naneseme čokoládové těsto na místa, která chceme mít kakaová, jako například uši, packy, čumáček nebo část bříška – fantazii se meze nekladou.
  • Když máme tuto část hotovou, do formy dáme asi 1 až 1 a ½ lžíce světlého těsta a rozetřeme ho do všech stran. Pamatujte, že medvídci malinko vyběhnou, formy by neměly být vrchovatě plné, maximálně téměř zarovnané.
  • Pečeme v předehřáté troubě asi 10-15 minut (podle toho, jak vám peče trouba).
  • Po upečení vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
  • V případě, že budeme chtít medvídky plněné, tak do formy dáme jen ½ lžíce těsta, na těsto dáme lžičku čokolády nebo lískooříškové pomazánky (Nutella), nebo jiné náplně a opět přiklopíme ½ lžíce světlého těsta.

K receptu se hodí tohle šikovné vybavení:

Ještě pár slov k receptu:

Z tohoto množství připravíme asi 12-15 ks Brumíků.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!