Z trochy vlažného mléka, lžíce hrubé mouky, špetky cukru a rozdrobených kvasnic necháme vzejít kvásek.
Mezitím si oškrábeme brambory (syrové, nevaříme je).
Do mísy nasypeme mouku, přidáme brambory, které jsme nastrouhali na nejjemnější části struhadla. Dále přihodíme utřený česnek ze solí, majoránku, petrželku, vejce, vzešlý kvásek, a vše zalijeme vlažným mlékem.
Podle chuti osolíme, opepříme a necháme 45 minut kynout. Vykynuté těsto nalijeme plech, který jsme předtím důkladně vymazali sádlem.
Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 35-40 minut dozlatova. Po vyjmutí z trouby ještě horkou buchtu vyklopíme.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo s polévkou, bramborová buchta chutná dobře i studená.