Go Back
+ servings
bramborové šlejšky

Bramborové šlejšky s křupavou strouhankou

Bramborové šišky s křupavou strouhankou, zalité máslem a sypané s cukrem, dobrota pro celou rodinu.
No ratings yet
Vytisknout Připnout
Příprava: 1 hod
Porce: 8
Autor: Ivana Sirůčková

INGREDIENCE

  • 1 kg BRAMBORY
  • 1 vejce
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g krupice
  • 100 g MÁSLO
  • 100 g strouhanky
  • 75 g moučkového cukru
  • SŮL

PRACOVNÍ POSTUP

  • Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Scedíme, necháme částečně vychladnout a oloupeme je. Vychladlé brambory nastrouháme na struhadle.
  • Vložíme je do mísy, přidáme vejce, špetku soli a postupně zapracujeme mouku a krupici.
  • Ze směsi vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme tenké šišky (šlejšky).
  • Velký hrnec naplníme vodou, kterou přivedeme k varu. Postupně přidáváme šlejšky a vaříme asi 3 až 5 minut, dokud nevyplavou na povrch. Po vyplavání na povrch ještě minutu počkáme a poté šlejšky vyndaváme.
  • Hotové šlejšky obalujeme ve strouhance, kterou jsme si na sucho opražili na pánvi
  • Obalené šlejšky servírujeme na talíři posypané cukrem a zalité máslem.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!