Go Back
+ servings

Celozrnný chlebíček s borůvkami a medem

Fit recept na borůvkový chlebíček ze špaldové mouky, s medem. Zdravý moučník, na kterém si pochutná celá rodina.
5 from 1 vote
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Vaření: 50 min
Celkový čas: 1 hod 5 min
Porce: 10
Autor: Petra Bílá

INGREDIENCE

PRACOVNÍ POSTUP

  • Nejdříve předehřejeme troubu na 180 °C. Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem. Stačí tak, jak je zobrazeno na fotce, okraje na kratší straně se v případě přichycení na formu dají krásně “odříznout” nožem.
  • V míse smícháme vlažné mléko s medem a dobře promícháme, aby se v mléce med rozpustil. Přidáme vejce a jogurt a opět dobře promícháme
  • V jiné míse smícháme sypké suroviny (mouku, prášek do pečení a skořici) a vmícháme do mléčné směsi. Mícháme, dokud se nám nerozpustí případné hrudky.
  • Nakonec lehce vmícháme borůvky, tak, abychom je nerozmačkali na kaši, ale jen zapracovali do těsta. Pár si můžeme nechat na ozdobení povrchu.
  • Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 45-50 minut. Jestli je chlebík upečený poznáme podle špejle. Zapíchneme ji doprostřed chlebíčku, vytáhneme, a je-li suchá, je chlebíček propečený. Když bude olepená řídkým těstem, musíme ještě péct.
  • Chlebík vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Ozdobíme a podáváme.

Ještě pár slov k receptu:

Na přípravu chlebíčku použijte formu na chlebíček nebo na srnčí hřbet.
Líbí se vám recept?Další porci inspirace najdete na našem Pinterestu!