Filet omyjeme, očistíme, osušíme, posypeme kmínem a orestujeme na rozpáleném oleji. Restujeme pouze ze strany, kde se nachází kůže, a to po dobu cca 4-5 minut. Filet musí být orestovaný do růžova tak, aby byl uvnitř šťavnatý a nikoliv vysušený. Zhruba v polovině doby restování přidáme na pánev lžičku másla. Máslem za pomoci lžíce párkrát polijeme vrchní stranu filetu (abychom jej nemuseli otáčet).
Kuskus vsypeme do mísy, přidáme lžičku olivového oleje a promícháme tak, aby se kuličky kuskusu obalily olejem. Osolíme a zalijeme vroucí vodou. Mísu zakryjeme, aby se kuskus zapařil, a necháme ho asi 5 minut odpočívat. Kuličky kuskusu změknou a nabobtnají.
Do hotového kuskusu přidáme nakrájené olivy a kapii, osolíme, přidáme máslo a promícháme vidličkou.
Ještě teplý kuskus podáváme na stůl s restovaným pstruhem, rybu ozdobíme plátky nakrájeného citronu.